Tanösvény a Tündérligetben! címmel 2,5 millió forintot nyert a Tündérliget óvoda az Eon által meghirdetett Föld bajnokai pályázaton. A közel 400 oktatási intézmény közül a szakmai zsűri 14 pályázatot talált a legjobbnak, melyből négy intézmény kapott 2,5 millió forintot, a céljai eléréséhez. Köztünk voltunk mi is!! A pályázatot Tamásné Turbéki Angéla, Horváthné Zsinics Krisztina és Molnár Szilvia készítette, valamint a nevelőtestület együttes ötletelése alkotta meg.

A projektben egy olyan tanösvény alakítunk ki az óvoda udvarán, ahol a fenntarthatóság, a környezettudatosság ötvöződik, a megtapasztalással, a játékkal, az élményekkel. Örökös Zöld Óvodaként nagyon fontos szerepet játszik a környezeti nevelés a mindennapi óvodai életünkben. A jelenleg elért pályázati eredményt, a hosszú évtizedek alatt kialakult tudatos „Zöld óvodai eszme” tartalmi mélységeinek megvalósítása segítette elő. A tanösvény tervei felkeltették a zsűri érdeklődését, majd a város határain belül és kívül élők szavazatai megerősítették biztos sikerünket! Köszönjük!

A projekt kivitelezésére, amely hamarosan elkezdődik, egy nevelési év áll rendelkezésünkre! A megvalósításról tudósítani fogjuk az érdeklődőket és lehetőséget is szeretnénk biztosítani a tanösvény bejárására, megtapasztalására.