Napraforgó Óvoda

8738 Nemesvid, Templom u. 5.
+36 (30) 694 7179
nemesvidiovi@gmail.com

Igazgató: Tamásné Turbéki Angéla

Tagóvoda igazgató: Szanyi Tamásné

Nyitva tartás: 07:00-16:00

BemutatkozásNapraforgó hírek

CSOPORTJAINK

Katica csoport

Óvodapedagógus

Szanyi Tamásné
Pidás Krisztina

Dajka és takarító

Bartalovics Tiborné

Bemutatkozás

Intézményünk Nemesviden a Templom utca 5. szám alatt található, a falu központjától kb. 150 méterre egy csendes kis mellékutcában, az Általános Iskola és a Római Katolikus Templom szomszédságában. A jelenlegi óvoda épülete egy már meglévő családi házból lett kialakítva 1963-ban oly módon, hogy itt kapott helyet egy óvodai csoport és az első szakképzett óvónő szolgálati lakása is. 1975 szeptemberére megteremtették a feltételeket a két csoport működéséhez.

Óvodánk hosszú éveken keresztül a helyi Általános Iskola igazgatása alá tartozott, majd 2005 szeptemberében a Marcali Óvodai Központ tagóvodája lettünk.
Óvodaépületünk megfelel a kor követelményeinek, melyhez a 2014-ben történt külső-belső felújítás nagymértékben hozzájárult. Az épület előtt egy előkert található, melyben szülői felajánlásból egy kis kertitavat alakítottunk ki, és itt helyezkedik el egy kis veteményes kert is melyben a gyerekekkel közösen tevékenykedünk. 

Az épület mögött található a játszóudvar. Óvodánk helyiségei: egy déli fekvésű világos csoportszoba, tornaszoba, ebédlő, mosdó, gyermeköltöző, iroda, tároló és egy kb. 60 m2 alapterületű fedett terasz. Bútorzataink esztétikusak, pályázatoknak illetve a fenntartónak köszönhetően részben újak. Neveléshez, fejlesztéshez szükséges eszközeink és játékkészletünk megfelelő, hiányosságokat igyekszünk saját készítésű eszközökkel pótolni.

A folyamatosan csökkenő gyermeklétszám miatt 2007 óta egy vegyes életkorú csoporttal dolgozunk. A gyerekekkel jelenleg egy óvodapedagógus, egy pedagógiai asszisztens és egy szakképzett dajka foglalkozik.

Nevelési programunk az epochális rendszerű óvodai nevelési program. Az epochális (korszakokba tömörített) oktatás alapján a környezet (hozzá kapcsolva a környezetvédelem, munka, illem) és a matematika ciklusokba rendeződve követi egymást és ezekhez lehetőség szerint komplexen kapcsoljuk hozzá a többi tevékenységi területet: zenei, mese-vers anyagot, ábrázoló technikákat, mozgást. Mindkét epocha a környező világ összefüggéseinek, törvényszerűségeinek megismerését szolgálja. Időtartama a feldolgozandó témaköröktől függ, általában 3-5 hét.

Hírek a NAPRAFORGÓ óvodából:

Januári képek

Januári képek

Újévi malackáink meghozták a szerencsénket hisz ebben a hónapban az időjárás megmutatta téli arcát. A gyermekek a csoportszobai és udvari tevékenységek során tapasztalatot...

bővebben
Novemberi képek

Novemberi képek

A hónap a növény- és állatvilág életében bekövetkező változások megfigyelésére, tapasztalatok gyűjtésére remek lehetőséget teremtett. Játszóudvarunkon falevelet gereblyéztünk, a...

bővebben
Októberi képek

Októberi képek

Az ősz második hónapjában helyi sajátosságainkat kihasználva séták/túrák során gesztenyét gyűjtöttünk, kukoricát szedtünk, olajtököt magoztunk, leszüreteltük a szőlőt ovis...

bővebben
Szeptemberi képek

Szeptemberi képek

A nyár elmúltával nagycsoportos gyermekeink első osztályos kisdiákok lettek, óvodánk létszáma pedig 5 fő hároméves gyermekkel bővült. A szeptemberi napsütésben megfigyeltük az...

bővebben