„Madárbarát Óvodaként” nagy hangsúlyt fektetünk a madárvédelemre, a madarak gondozásával kapcsolatos feladatok végzésére. Mivel óvodánk udvarán már egyre elhasználtabbak lettek az évekkel ezelőtt kihelyezett madáretetők, így novemberben meghirdettük a családok számára a „Madáretető készítő versenyt”, ahová vártuk az elkészült alkotásokat.

Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a felhívás szinte az egész óvodai közösséget megmozgatta, a családtagok aktív közreműködésével sorra készültek az ötletes, igényes etetők, amit a gyermekek lelkesen hoztak az óvodába. Volt, aki a praktikumra, volt, aki a díszítésre, volt, aki az tartósságra helyezte a hangsúlyt, mások az újrafelhasználás jegyében alkottak. Minden résztvevő gyermek jutalomban részesült, de egy szavazás során lehetőség volt a gyermekek, szülők által legszebbnek tartott alkotások külön díjazására is. A szavazás eredményeképpen Baranyai Seron madáretetője kapta a legtöbb szavazatot, így ő szerezte meg az első helyezést, második Kuti Hermina, harmadik Dóra Emília Anna lett, valamint Simon Elena Karolina különdíjban részesült.

Köszönjük szépen minden résztvevő családnak a munkát, reméljük, élményekkel teli, közös program volt mindenki számára! Az elkészült etetők az óvoda udvarán található fákon, óvodai ablakpárkányokon kerülnek kihelyezésre, hogy egész télen gyönyörködhessünk az itt telelő, főleg énekes madarak csodás seregletében.