Csillagvirág Óvoda

8647 Balatonmáriafürdő, Keszeg u. 16.
+36 (30) 072 3545
csillagviragovi@gmail.com

Igazgató: Tamásné Turbéki Angéla

Megbízott tagóvoda igazgató: Jobbágyné Szarka Tímea

Nyitva tartás: 07:00-17:00

BemutatkozásCsillagvirág hírek

CSOPORTJAINK

Bóbita csoport

Óvodapedagógus

Móri Erika

Dajka

Lengyeltóti-Fekete Klaudia

Pedagógiai asszisztens

Ősz Tímea Kincső

Borsika csoport

Óvodapedagógus

Lakos Mónika

Dajka

Péterné Darázs Mária

Pedagógiai asszisztens

Hagyánek Sára

Cimbora csoport

Óvodapedagógus

Jobbágyné Szarka Tímea
Molnárné Bertalan Mónika

Dajka

Pappné Tóth Mónika

További dolgozóink

Konyhai kisegítö

Varga Nikoletta

Takarító

Benedek Veronika

Bemutatkozás

Óvodánkat 1962-ben építették, két csoportos, 60 férőhelyes. Épülete külső jegyeiben is sugározza a művészet iránti elkötelezettséget, homlokzatát, az intézmény nevét szimbolizáló Csillagvirág díszíti. Az esztétikus környezet elősegíti, biztosítja az ide járó kisgyermekek és felnőttek jó közérzetét. 1999. májusában alapító tagjai voltunk az Ó.N.M.E. Országos Egyesületnek, szeptemberben pedig az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című alternatív óvodapedagógiai program adaptálásával egy újabb fejezet nyílt óvodánk életében.

A művészet három fő területe kiemelt fontosságot kapott; az ének-zene, dalos játékok, zenehallgatás, a mese, vers, dramatikus játék, valamint a rajzolás, mintázás, kézimunka. 

Így programunk magában foglalja a magyar óvodai gyakorlat legjobb tapasztalatait azért, hogy a tradicionális értékeket megőrizze. Ugyanakkor arra késztet bennünket, óvónőket, hogy az egész napi óvodai életet még differenciáltabban, az egyéni szükségleteket, képességeket figyelembe véve szervezzük meg.

2001. áprilisában aktív kezdeményezői voltunk az Ó.N.M.E. Országos Egyesület Somogy megyei Szervezete létrehozásának, ahol elkötelezettségünkkel összefogjuk a művészeti programmal dolgozó óvodákat és a velünk együtt gondolkodókat. Továbbképzéseket, bemutatókat, gyakorlati-elméleti tanfolyamokat, nyári esztétikai alkotó műhely programokat szervezünk. Intézményünk mindig mindenki számára nyitva áll.

Elismeréseink:
2003. júniusában elismerő oklevéllel jutalmazta Balatonmáriafürdő Község Képviselő-testülete az óvoda kollektíváját, a kisgyermekek óvodai nevelés területén elért, magas színvonalú szakmai munkáért.

2003. júliusában óvodánk szellemiséget jutalmazta a gróf Klebelsberg Kuno Alapítvány a Kistelepülési oktatási és kultúrintézmény Díj átadásával.

2004. decemberében Balatonkeresztúr Község Képviselő-testülete, Balatonkeresztúrért Emlékérmet és Díszoklevelet adományozott óvodánk nevelőtestületének a több évtizedes eredményes, a gyermekek szeretetteljes neveléséért, a gyermekeket a következő életkori szakasz felkészítő magas színvonalú munkáért.

2008. május 15-én, a XIV. Nemzetközi Esztétikai Tanácskozáson, Szombathelyen szakmai munkánk elismeréseként óvodánk megkapta a MODELL óvodai címet.

Tehetségműhelyek: „Csillagpalota” – nyelvészeti meseműhely „Csillagfüzér” – zenei alkotóműhely

Hírek a CSILLAGVIRÁG óvodából: